Általános Szerződési Feltételek

Összeszedtük Önnek a legfontosabb tudnivalókat, amelyeket kérem vásárlás előtt olvasson el.
A teljes üzleti feltételeinket letöltheti itt: LETÖLTÉS
 
 •  eladó   Wilsondo s. r. o. Cégtulajdonos, az internetes üzlet működtetője, amely az emeletes-agyak.hu domain alatt található
 •  vevő – fizikai vagy jogi személy, aki kereskedelmi kapcsolatba lépett az eladóval
 •  áru – termékek vagy szolgáltatások az emeletes-ágyak.hu internetes üzlet kínálatában
 •  megrendelés – vételi szerződés, melynek alapján az áru eladása megvalósul
 •  egyedi gyártású termék (külön megrendelésre) – áru, melynél különböző minták közül a vásárló kiválaszt egy specifikus mintát. Ugyanígy az az áru, amely természetes állapotban, majd utánfizetés ellenében más színre kerül átlakkozásra. Áru, melynél a vevő kérdésére változtatunk a méreten.
 •  formatervezési változások – a gyártók bizonyos ágytípusoknál fenntartják a jogot az apróbb külső változásokra, de a termék minősége mindvégig változatlan   marad.
 •  3D animációs képek – a képek többsége csak szemléltetés szempontjából ábrázolt, ezért a termékek színe, mérete valamelyest eltérhet a képeken szereplőtől. 

  FONTOS INFORMÁCIÓK:

 • Minden matracunk összegöngyölve, vákuumos csomagolásban érkezik, ezért kérem ne használja azonnal, hanem a következőket tartsa be: Helyezze a csomagolást ágyrácsra vagy vízszintes felületre. Óvatosan vágja fel és távolítsa el a vákuumos csomagolást. FIGYELEM, ne sértse meg a matrachuzatot éles tárggyal. A matrac 48-72 óra alatt nyeri vissza eredeti formáját. A legjobb, ha a matracot nem egyből az ágyba helyezik, hanem egy vízszintes felületre, mondjuk a padlóra, hogy ki tudja rúgni magát az eredeti méretére. Ne használja korábban. A megadott idő eltelte előtt a matracra ne lépjen, ne feküdjön, vagy ne terhelje meg, különben károsíthatja külalakját, működőképességét és nagyságát.
 • A képek többsége professzionális számítógépes 3D animáció. Az egyes színárnyalatokat gyakran a számítógépek és a mobilok is másképp mutatják. A nagyobb bútoroknál ±1 cm méretkülönbség lehet és az arányok is valamelyest eltérhetnek (például az ágyneműtartók / tároló fiókok nagysága, távolsága). Emiatt a képen látható méretek, arányok nem kell, hogy megegyezzenek a valós legyártott termék méretével. Néha a beszállító apróbb változásokat eszközöl a termék kialakításán, dizájnján, azonban ezek nem változtatnak a termék tulajdonságain vagy a teljes összképén.

  matracok esetében kisebb méretváltozások lehetnek, különösen a matrac magassága esetén, ahol a standard eltérés ±1 cm lehet, de a matrac többi méretnél is lehet  ±1 % eltérés. Ez az eltérés nem jelent gyártási hibát, és nem csökkenti a termék minőségét. A matrac magasságát a közepén kell mérni, nem pedig a szélein. A matracban lévő hab színe a képeken csak az áttekinthetőség végett ábrázolt, a matrac egyes rétegeinek illusztrálására szolgál, nem muszáj megegyeznie a felhasznált hab eredeti színével. A színbeli különbség a matrac tulajdonságait nem befolyásolja.
 • Matrac gödrösödése: gödrösödésnek az számít, ha a mélyedés mértéke meghaladja a matrac teljes vastagságának 20 %-át (például egy 20 centiméteres matracnál 4 centiméternél több számít deformációnak). A gödrösödés mértékét a reklamációnál mindig fényképesen dokumentálni kell.
 • A bolyhosodás a matrac használatának természetes velejárója, nem ok a reklamációra. Idővel a szövetanyag is elhasználódik, ezért a vásárló feladata, hogy megfelelő védelmet biztosítson a matracnak, erre a leghatékonyabb módszer egy matracvédő vagy egy lepedő.
 • Kérem, a matracokat legalább HAVONTA egyszer fordítsa meg, hogy megelőzze az idő előtti elhasználódást és a gödrösödést. - Ez a GYÁRTÓ LEGFONTOSABB FIGYELMEZTETÉSE, KÉREM TARTSA BE, mert a megfelelő gondoskodás meghosszabbítja a termék élettartamát.
 • Amiatt, hogy a lehető legolcsóbb szállítási költséget tudjuk Önnek biztosítani a nagyobb és nehezebb termékeket, mint például a bútorokat és a nagyobb (180x200 és 200x200 cm) matracokat a saját autónkkal szállítjuk ki. A raktáron lévő nagyobb termékek szállítási ideje így 5-12 munkanap. 2 nappal szállítás előtt SMS-ben fogjuk tájékoztatni a pontos időpontról.

 • A termékek kézbesítésekor kérem alaposan ellenőrizze a csomagokat (meg van-e minden doboz, esetleges sérüléseket). Amennyiben a termék kézbesítése során a dobozon, a külső csomagoláson bármilyen külső sérülést tapasztal, haladéktalanul vegyen fel kárjegyzőkönyvet a futárral, amelyet aztán kérem küldjön el nekünk. 

 • Nem ajánlott a matracot OLDALFAL NÉLKÜLI ágyra helyezni. A rugós és táskarugós matracoknál ügyeljen arra, hogy az oldalak körülöleljék a matrac magasságának 40 - 60 %-át.  Ez az ideális, sem több, sem kevesebb nem lehet. Az utasítás nem betartása a matrac tartós deformációját okozhatja, ebben az esetben nem érvényes a jótállás.
 • Szag és illat? A kicsomagolás után a matracot jól szellőztetett helyen hagyja "pihenni". Kínálatunkban lévő matracokban a felhasznált anyagok a szigorú biztonsági standardokkal összhangban teszteltek és tanúsítvánnyal ellátottak. Némely anyagoknak (pl. latex) jellegzetes illatuk van, mely nem probléma, hanem természetes tulajdonság, idővel elillan.
 • Nem minősül fogyasztónak a cég vagy egyéni vállalkozó. Az elállási jogot fogyasztóként kizárólag magánszemélyek gyakorolhatják. A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletben meghatározott elállási jog csak a fogyasztókat illeti meg. A Ptk. 8:1. § 3. pontja szerint a fogyasztó nem más, mint a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy. Vagyis a gazdálkodó szervezet, egyéni vállalkozó, egyéni cég, jogilag nem természetes személy, így fogyasztónak sem minősülhet, ezért nem illeti meg az elállási jog.
 • Abban az esetben, ha több matracot is vásárol tőlünk, legyen szó ugyanarról vagy másfajta típusról, a matracok színe, struktúrája, és összevarrási technikája bizonyos mértékig eltérhet.  
 • A tömör fából készült fehér bútort, kérem semmiképp ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak, annak érdekében, hogy idővel ne sárguljon meg. Ez sajnos természetes tulajdonsága, amelyet nem lehet reklamálni. 

 • Kérjük, ha olyan terméket kap, amely nem egyezik a rendelésében szereplő megrendelt termékkel, akár színben, akár bármilyen más módon, esetlegesen sérült vagy hiányos, a terméket NE SZERELJE ÖSSZE és ne hajtson végre rajta MECHANIKAI változtatásokat! Amennyiben ez az eset áll fenn, kérem azonnal lépjen kapcsolatba a reklamációs osztályunkkal ezen sablon kitöltésével: Reklamáció és áru visszaküldése A lehető leghamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot.

 • Amennyiben a termékkel minden rendben, de nem tetszik Önnek, semmi probléma. A terméket nyugodtan visszaküldheti  a megrendelés kézbesítésétől számított 14 naptári napon belül a kitöltött elállási nyilatkozattal együtt, amelyet megtalál itt: 1. számú melléklet - Elállási nyilatkozat

 • Amennyiben vissza szeretné küldeni vagy cserélni szeretné a termékeket választhat a futárszolgálatok közül: https://www.futarlista.hu/ vagy igénybe veheti a mi szolgáltatásainkat. Ennek díjszabását itt találja: Szállítási díjszabás.

 • Az ágyrács, amelyre a matracot helyezi a matrac típusa szerint rugalmas vagy szilárd lamellákból készülhet. A rúgós / táskarugós matracoknál az egyes lamellák közötti távolság ne legyen több mint 30-40 mm, a többi matractípusnál ez a távolság 50-60 mm között mozoghat.

 • A táskarugós / rugós matracokat nem ajánljuk lamellás ágyrácsra helyezni. Ez a kombináció azt okozza, hogy csökken a matrac keménysége (a matrac érezhetően puhább lesz). Továbbá a matrac deformálódhat is. Amennyiben ilyen rugós / táskarugós matracot kombinál lamellás ágyráccsal, a korábban említett problémákat nem lehet reklamálni. 

Cégtulajdonos, az internetes üzlet működtetője, amely az emeletes-agyak.hu domain alatt található:

 • Wilsondo s. r. o.
 • Székhely: Zemianska Dedina 75.
 • 027 43 Nižná   
 • Szlovákia       
 • IČO (statisztikai számjel): 47429151
 • Adószám: 30465385-2-51
 • Közösségi (európai) adószám: HU30465385 
 • E-mail cím: info@wilsondo.hu    
 • Telefonos elérhetőség: +36 1 701 1776
 • OTP Bank IBAN formájú számlaszám: HU25 1173 7076 2372 5546 0000 0000 


Bejegyezve a Kereskedelmi Nyilvántartásba: 2013. október 3-án a Zsolnai Járásbíróságon: Sro (Kft.) részleg, bejegyzés szám: 60353/L  

Felügyelőszerv:

Szlovák Fogyasztóvédelmi Felügyelőség (SOI)
a Zsolnai kerület részére:
Predmestská 71, P. O. BOX B-89, 011 79 Žilina 1
telefon: 041/763 21 30, 041/724 58 68, fax č. 041/763 21 39
http://www.soi.sk 

Probléma esetén az Európai Fogyasztó Központhoz tud fordulni: https://www.magyarefk.hu/hu/
vagy választhatja az online vitarendezést: https://ec.europa.eu/ 

A teljes üzleti feltételeink:

Letölthető formátumban: Üzleti feltételek

1. számú melléklet: Elállási nyilatkozat

2. számú melléklet: Tájékoztatás a vevő elállási jogáról

További dokumentumok:

Visszaküldés esetén ITT tud futárt keresni, vagy választhatja a mi szolgáltatásainkat: Árlista és szállítási feltételek.

Betartandó utasítások, karbantartás és általános elhasználódás.