Blog

A GYERMEKEK EGYSZERŰEN IMÁDJÁK AZ EMELETES ÁGYAKAT

Nemcsak jó mászókák – de jó ugróhidak, kalózhajók és űrállomások. A gyermekeknek az ilyen típusú ágyak határtalan közeget biztosítanak a fantasztikus játékokra.

Csakhogy a klasszikus emeletes ágynak hátrányai is vannak. A felnőtt funkciós szemlélet szerint. Ha a gyermekei közötti évkülönbség a 3 év, így megeshet, hogy az egyik gyermeknek jó az ágy, a másik gyorsan kinövi. És mi lesz ez után? Megmarad az a lehetőség, hogy magasságra kétszer annyi helyet fognak elfoglalni az ágyak, viszont csak egy fekvőhelyük lesz. Nemfektetünk be pénzt minden nap új ágyba – ugyanis ez nem éppen a legolcsóbb dolog. Így jobb előrre úgy gondolkodni, hogy mindkét gyermek több éven át fogja az ágyathasználni. Pont ezt a célt szolgálja a kiszélesített emeletes ágy.

Az ilyen ágyon kényelmesen elfér akár 3 kicsi gyermek, vagy egy nagyobb és egy kisebb.Mivel az ágy elég széles, így tökéletes helyet biztosít a növekvő gyerekeknek, vagy azoknak, akik szeretnek hemperegni. Így ha látogatók vagy a gyermeke barátai jönnek, már nem kellazon gondolkodnia, hova hejezze el őket aludni. Egyszerűen mindíg van plusz egy hely. Valamint a legtöbb tipusnál még nagy tároló fiók is található az ágy alatt. A „duplaágy“ alatt sok minden elfér, így az emeletes ágynál sem kell lemondania a tároló fiókról. Mi mást is kívánhatna? Ugorjon az oldalunkra, és válasszon bő kínálatunkból. Biztosan talál olyant, amelybe nemcsak gyermekei lesznek szerelmesek, hanem Ön is!


VENDÉGÁGYAS GYEREKÁGY – NE ENGEDJE MEGLEPNI MAGÁT VENDÉGEKKEL

Biztosan megtörtént Önnel is, hogy gyermeke legjobb barátja Önöknél maradt hétvégére.

Ha lakásban laknak, ez az egyszerű dolog is nagy problémának tűnhet. Hirtelen felmerül a kérdés: Vajon hol fog aludni?

 

Szokás szerint örülünk, ha be tudjuk pakolni a lakásba mindazt, amire szükségünk van. A vendégeknek való ágy nem szerepel az első helyeken. Viszont elő-előfordul olyan szituáció, amikor elkéne egy plusz fekhely. Megvalósítható ez egy kis zsúfolt lakásban, hogy a kecske is jól lakjon, és a káposzta is megmaradjon?

 

Lehetséges! A megoldás a vendégágyas gyerekágy.

A hétköznapokban csak egy helyet foglal el az ilyen ágy, viszont ha vendég érkezik, az alsó rész kihúzható, így kiváló pótágyat kapunk. Így már nem kell a vendégeket a fotelban altatni, vagy a hálószobába tenni a gyerekekeket. Együtt szépen elalszanak, és még örülni is fognak, hogy alvás előtt játszhatnak egy kicsit.

 

Ha tényleg a hely a probléma Önöknél, biztosan megörülnek, hogy az ágyak alatt még tárolásra is van lehetőség. Szinte az összes vendégágyas gyerekágy alatt van hely tároló fiókokra, így helyet nyer még a tárolásra is.

 

Még mindíg habozik? Nézze meg a vendégágyas gyerekágyakról szóló ajánlatunkat.Különböző színű és méretű ágyakat talál itt, biztosan megtalálja azt, ami tökéletesen illik a gyerekszobába.

Gondolkozzon előre, és készüljön fel minden eshetőségre. Lehet, a vendégágyas gyerekágy a legjobb megoldás Önöknek.


GYERMEK GALÉRIAÁGYAK 
 

Ígértem az előző olvasmányban, hogy megosztok bizonyos dolgokat a galériaágyakról, és közelebbről megtekintjük a felhasználhatóságukat.

 

Első dolog, amire rá szeretnék mutatni, az a gyermeki öröm, hogy neki más ágya van, mint a klasszikus, megszokott.

 

Némelyik tipus csúszdával rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy a gyermek felkelés után gyorsan lecsússzon a csúszdán, és ezek után oviba menjen. Természetesen van megoldásunk a nyughatatlan gyermekeknek is, akik nem tudnának az örömtől aludni. Ebben az esetben vannak olyan ágyaink, amelyekre létra vagy lépcső segítségével lehet közlekedni. Az alvásra és pihenésre való megfelelő hely mellett, az ágy alatt olyan tér alakul ki, amelyet különbözőképpen használhatunk ki. A galériaágyakat szétoszthatjuk a gyermek kora szerint is. Vagy játszásra lesz kihasználva az adott hely, így a lányok hercegnőkre játszhatnak, vagy anyukákra, a fiúk pedig kalózok lehetnek, vagy harcosok, játszás után pedig csak elhúzzuk a függönyt és rend is van :) Ha iskolaköteles gyermeke van, akkor pedig íróasztalt helyezhetünk az ágy alá.

 

Már csak az marad hátra, hogy kiválasszuk a számunkra megfelelő anyagot, ami lehet természetes- borovi vagy éger színű, de választhatunk a beltérhez illő megfelelő színt is. A választék rendkívül bő, úgy mint a többi ágynál.

 

A következő cikkben többet mondunk a vendégágyas gyerekágyakról.

 

Ha segítségére volt a cikk, nyomjon egy like-ot, vagy ossza meg ismerőseivel.


MIÉRT ÉPPEN FA

Az előző cikkben az ágyak és matracok kiválasztásával foglalkoztam. Ma a fából készült gyerekágyakra helyezném a hangsúlyt. Az előnyeikről és hátrányaikról szeretnék szólni a következő cikkben.

 

Elsődlegesen a fából készült ágyakkal foglalkoztunk, melyek az Önök igénye (ízlése, vagy szoba színe) szerint készülnek különböző színekben. Különböző természetes anyagokból éskivitelben készülhetnek. Amint látja, különféle típusú ágyaink vannak, a galériaágyaktól kezde,az emeletes ágyakon át egészen a pótággyal kialakított ágyakig. Nagyon fontos szemszög az ágy keretének szilárdsága és stabilsága. A többi előnyei mellett a következőket emelném ki a fából készült ágyaknak.

 

A fából készült szerkezet előnyei:

  • magas minőségű szerkezet
  • nem tartják a port, ami az allergiások számára nagy előny
  • a könnyű tisztíthatóság természetes a gyermeki játszma és kreativitás közben :)
  • a fa fontos szerepet tölt be a Feng Shui-ban

 

Mint vevő hátrényként említhetné az ágy magasabb árat, nagyobb súlyát, ami természetesen nem minden szerkezetre érvényes. Az én véleményem szerint viszont érdemes a fából készült ágyakba befektetni, mivel a minőségük rendkívül magas.

 

A következő hozzászólásunkban bővebben írunk a galériaágyakról.

 

Ha segítségére volt a cikk, adjon egy like-ot, vagy ossza meg ismerőseivel.


TIPPEK AZ ÁGY KIVÁLASZTÁSÁHOZ

Ha új ágyat szeretne választani, muszáj ellenőriznie az öszes tulajdonságát. Nagyon fontos tudatosítani, hogy két különböző része van az ágynak, ezek alkotják az ágyat. Ez maga az ágy és a matrac. Hogy biztos legyen abban, hogy kellemes lesz a pihenése, legfontsoabb, hogy mindkét része megfeleljen Önnek. Szükségszerű önállóan választani ágyat és matracot.

Az ágy kerete

Az ágykeret kiválasztásánál fontos a szerkezete. Számomra igen fontos, hogy a lábaknál az ágynak ne legyen támlája, mivel nagyon magas vagyok. Másoknak viszont a tároló fiók fontos. Végül az anyag fajtáját kell eldönteni az ágynak. Legtöbb esetben ez fa és fém kombinációja. Mindkét anyag alkalmas, miközben legfőképp fontos tulajdonságuk a tartósság, főleg ha gyermek vagy emeletes ágyakról van szó. Nem megfelelő a faforgács, vagy a műanyag, mivel gyakran szétesnek vagy nyikorognak. Nálunk megfelelő gyerekágyakat talál épp azért, miveltartóssak és minőségi anyagokból készültek.

Matrac

A matrac kiválasztása rendkívül nehéz feladat. Több tulajdonságot kell szem előtt tartani, de talán a legfontosabb mindegyik közül a matrac keménysége. A keménység az okból fontos, mivel a matrac megfelelő helyzetben tarja a hátgerincet alvás közben. Mivel mendenkinek más matrackeménység a megfelelő, ezért táblázat segíthet a kiválasztásban. A táblázat természetesen csak tájékoztató jellegű, de általánosan érvényes, hogy a nagyobb testsúllyal rendelkező személyek keményebb matracokat kellene, hogy vásároljanak, a magasabb emberek pedig puhábbakat. Továbbá megfontolandó, hogy a matracot memóriahabbal, rugókkal, latexszel vagy bambuszból szeretné. Természetesen meg kell bizonyosodnia, hogy az Ön által kiválasztott matrac tökéletesen beleillik az adott ágyba.

Befejezés

Mindezekből következik, hogy az ár nem minden. Első helyen a minőség és a jó alvás áll.