Milyen gyerekmatracot vegyek?

Milyen gyerekmatracot válasszak?

A gyerekek még igen sok időt töltenek ágyban, főleg csecsemőkorban és óvodás korban. Emiatt lényeges, hogy jó matracot válasszon neki, amely megfelelő alátámasztást biztosít a kis hátgerincének és testének. A megfelelő fejlődéséhez elengedhetetlen a megfelelő alátámasztás. 

 hessam-nabavi-ROnzqa19eYE-unsplash

Matrac a kiságyba

  • a baba magasságához választott matrac méret 
  • megfelelően kemény legyen, hogy a csecsemő teste jó alátámasztással rendelkezzen alvás során 
  • megfelelően rugalmas legyen, hogy idomuljon a test formájához és a kisbaba hátgerincének természetes görbéjét kövesse
  • olyan anyagból legyen, amelyben nem szaporodnak el a mikroorganizmusok
  • levehető cipzáras huzattal rendelkezzen, amelyet ki lehet mosni 

Milyen kemény matracot válasszak?

A matrac keménységét gyermeke súlyához kellene igazítani. 

Nagyon jó megoldást jelentenek a kétoldalas, két különböző keménységgel rendelkező matracok. Ahogy nő gyermeke, úgy lesz magasabb a súlya, de ahelyett, hogy egy új matracot vásárolna, elég csak átfordítani a keményebb oldalra. A matrac forgatása amúgy is igen fontos a megfelelő szellőzés miatt. 

A legjobbak a közepesen kemény matracok a babáknak, amelyek természetesen körbeölelik és biztosítják a megfelelő testtartását. A közepesen kemény matracok egészen 10 éves korig megfelelőek lehetnek. Amennyiben úgy veszi észre, hogy gyermeke teste már túlságosan belesüpped a matracba, akkor érdemes egy másik matracot vásárolni, vagy a matrachoz egy kiegészítő kókusz réteget venni, amely biztosítja a keménységet. A kókusz réteg igen jó a matracban, ahogy említettük biztosítja a keménységet és a megfelelő szellőzést. A kókusz deszka kókuszháncsból készül, amely laza szerkezete miatt kitűnő légáteresztést biztosít, valamint a vízzel szemben is ellenálló, a felületét ért nedvességet gyorsan elpárologtatja. Száraz szerkezetének köszönhetően a kórokozók, atkák sem kedvelik ezt a közeget, ezért allergiásoknak is megfelelő. Az allergiában szenvedők számára a latex matrac is jó választás. Jól szellőzik, antiallergén és higiénikus: por- és baktériummentes is. Ráadásul rugalmas és formatartó is.

13 éves kor fölött már belépnek a gyerekek a kamaszkorba, a súlyuk és a magasságuk miatt is már érdemes nekik felnőtt matracot választani. 
A következő linken talál hasznos tanácsokat a felnőtt matrac választással kapcsolatban

Milyen méretű a megfelelő gyerekmatrac?

A megfelelő matracnak legalább 20 centiméterrel kell hosszabbnak lennie, mint gyermeke magassága. 

TIPP: Amennyiben emeletes ágyba keres matracot szeretnénk figyelmébe ajánlani az 1+1 akciós matrac kínálatunkat. 

A 4KIDS szériába tartózó gyerekmatracok teherbírása maximum 60 kg, gyerekek számára lettek kifejlesztve, így csak nekik megfelelők.

Kínálatunkban számos gyerek matrac közül választhat méret és összetétel szerint. 

A tökéletes biztonság és az apróbb balesetek elkerülése érdekében érdemes a gyerekeknek a matrachoz méretben illő matracvédőt is vásárolni.